Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü

TC. T.C. Sağlık Bakanlığı
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü

Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit Polat Arıcak Devlet Hastanesinin Yer Teslimi Çalışmalarına Katıldı

Güncelleme Tarihi: 07/02/2018

Düzenlediği ilçe ziyaretleri ile yöre halkının sorunlarını yerinde takip eden ve ilçedeki idareci ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT,  Hizmet Başkanlarımız ile birlikte Arıcak ve Alacakaya ilçelerini ziyaret etti.

23.01.2018 Salı günü gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Abdulkadir KANTARCIOĞLU ve Başkan Yardımcısı A. Kadir ÜNAL ile birlikte Arıcak ilçesine giden Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT,  ilçe Kaymakamı Mevlüt ŞEKER’ i makamında ziyaret ederek, ilçenin sağlık alanından ki sorunları hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Daha sonra ilçe Kaymakamı Mevlüt ŞEKER, Belediye Başkanı Ferit YILDIRIM ve Sağlık Bakanlığı, Yatırımlar Genel Müdürlüğü yetkililerinin bulunduğu heyet ile birlikte ilçede ihalesi tamamlanan 10 Yataklı Arıcak Devlet Hastanesi sahasına geçen ve yer teslimi çalışmalarına katılan Doç. Dr. POLAT, burada yaptığı açıklamada “  Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü’nden yetkili arkadaşlarla birlikte; “Arıcak 10 Yataklı Devlet Hastanesi’nin yer teslimi çalışmalarını takip etmekteyiz, İnşallah bir iki ay içerisinde inşaat çalışmaları başlatılacak ve 2018 yılı sonunda hastane binası tamamlanarak yöre halkının hizmetine sunulacaktır” dedi.

Konu ile ilgili olarak geçen hafta içerisinde Sağlık Bakanlığı’nda yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren, Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT “ İlimizin değerli Milletvekillerinin tamamı ile görüştüm. İlimizdeki sağlık sorunları ile ilgili olarak istişarelerde bulunduk. Ben buradan onlara çok teşekkür ederim, sağ olsunlar bize her konuda yardımcı oldular. Özellikle Arıcak Devlet Hastanesi için vekilimiz Ömer SERDAR bey ile birlikte bakan yardımcımız Ahmet Baha ÖĞÜTKEN’ i ziyaret ederek, hastanenin önemini hem vekilimiz hem de bizler bakan yardımcımıza ilettik ve bu konuda yardımlarını istedik. Görüşmemizden çok kısa bir sonra yer teslimi konusunda yetkilileri buraya gönderen bakan yardımcımıza çok teşekkür ederim. Bu gün burada 10 Yataklı Arıcak Devlet Hastanesi’nin yer teslimi çalışmaları yapıldı. Elazığ’a ve Arıcak ilçemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

10 Yataklı Arıcak Devlet Hastanesi yer tesliminden sonra Arıcak 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Toplum Sağlık Merkezini ziyaret eden Doç. Dr. POLAT buradaki çalışanlar ile bir süre sohbet etti ve beraberindeki heyet ile Erimli Sağlık ocağına geçerek ilgili Aile sağlığı merkezini yerinde inceledi. Doç. Dr. POLAT, uzun süreden beri hekimsiz olan aile sağlığı merkezine çok yakın bir zamanda aile hekimi görevlendireceğini söyledi.

Çalışma gezisinin ikinci bölümünde Alacakaya ilçesine geçen Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT ve Hizmet Başkanlarımız, ilçe Kaymakamı Ömer Faruk TUNCER’ i makamında ziyaret etti. İlçenin sağlık sorunlarının görüşerek ilçe de yapılacak olan 10 yataklı hastanenin yer tespiti çalışmalarında da bulunduktan sonra ilçe ziyaretini tamamlayan Doç. Dr. POLAT ve ziyaret heyeti, ilçede bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Toplum Sağlık Merkezi ve Sağlık ocağını gezerek çalışanlarla bir süre sohbet ettikten sonra Elazığ’a döndü.

GÖRSEL BASIN :https://www.youtube.com/watch?v=X3_9NEWKpc4&feature=youtu.be

YAZILI BASIN    :https://www.elazigsonhaber.com/gundem/polat-devlet-hastanesi-alaninda-

incelemelerde-bulundu-h15205.html

• ARICAK4.JPG