Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü

Muhtarlarımızdan Elazığ Şehir Hastanesine Büyük Beğeni

Güncelleme Tarihi: 06/07/2018

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından  Elazığ Şehir Hastanesine davet edilen ilimiz merkez ve bağlı köy muhtarlarına yönelik   “Elazığ Şehir Hastanesi Gezi ve Tanıtım Etkinliği” programı düzenlendi.

20.06.2018 Çarşamba günü düzenlenen ve tüm köy muhtarlarımızın davet edildiği tanıtım programına Elazığ Ak Parti Milletvekili Metin BULUT, Ak Parti İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, Başkan ve Başkan Yardımcılarımız, sağlık tesisi idarecilerimiz, çalışanlarmız ve muhtarlar katıldı.

Saat 10.oo’da başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, Elazığ Şehir Hastanesi hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Yozgat, Mersin, Isparta, Adana ve Kayseri'de tamamlanıp açılan şehir hastanelerinden sonra Elazığ Şehir Hastanesi'ninde hizmet vermek için gün saymaya başladığını belirten İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr.Cahit POLAT “ 23 Temmuz'da açılması planlanan, 4 bin personelin hizmet vereceği içerisinde 37 ameliyathane, 160 yoğun bakım, 28 tane diyaliz ünitesi, psikiyatri, kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yer aldığı 1038 yataklı Elazığ Şehir Hastanesi  355 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde kurulmuştur. Son rötuşların yapıldığı Elazığ Şehir Hastanesi  600 milyonluk bir yatırım değerine sahiptir” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığının, daha kaliteli, rahat bir sağlık hizmeti alması için sürekli bir çalışma içerisinde olduğunu aktaran İl Sağlık Müdürümüz Doç.Dr.POLAT, "Yakın zamanda açılışını yapacağımız Elazığ Şehir Hastanesi de bunlara bir örnektir. 23 Temmuz'da bir aksilik olmazsa Şehir Hastanesinin açılışını yapmış olacağız. Elazığ Şehir hastanesi sadece ilimize değil, bölgeye hitap eden hatta yurt dışından hasta kabul edecek bir hastane konumunda olacak. Eskiden basit tedaviler için bile ilimizden farklı illere sevk ederdik. Şuan geldiğimiz noktada özellikle ameliyatlar ve tedaviler ilimizde yapılmaktadır. Hatta yurt dışından hasta kabul etmekteyiz" dedi.

"Özellikli sağlık hizmeti sunan birimlerde var"

Elazığ Şehir Hastanesinin 1038 yataklı olduğuna dikkat çeken Doç. Dr.POLAT, "İçinde 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi var. 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, 50 yataklı tutuklu adli psikiyatri hastanesi mevcut. Yine 356 tanesi özel odadan oluşmaktadır. Bunlarda 16 tane süit oda mevcut. 37 tane ameliyathane, 160 tane yoğun bakım, 28 tane diyaliz ünitesi, 71 ünitelik ağız diş sağlığı merkezi, 14 adet özellikli sağlık hizmeti sunan birimlerimiz olacak. Burada başlıca, organ nakli, tüp bebek, iyot tedavisi, radyasyon onkolojisi gibi özellikli sağlık hizmetleri alanında da hizmet sunacaktır" ifadelerini kullandı.
Hastanenin bölgeye sadece sağlık alanında değil farklı alanlarda da çok büyük bir değer katacağına vurgu yapan Polat, "Ben yıllardır hekimlik yapıyorum bu hastaneye girdiğim zaman heyecanlanıyorum. Böyle bir ortamda halkımıza sağlık hizmeti vermenin de heyecanı içerisindeyiz. Çok daha kaliteli sağlık hizmeti sunacağımıza inanıyoruz. Onun için çok heyecanlı ve mutluyuz" diye konuştu.

"355 bin metrekare üzerine kuruldu 4 bine yakın personel çalışacak"

Tanıtım programına katılan muhtarların sorularını cevaplayan Doç. Dr. POLAT “Hastanede 4 bine yakın personelle hizmet verilecektir. Burası 355 bin metrekare kapalı alanı olan bir alan. Bizim Eğitim Araştırma Hastanesinin 95 bin metre kare kapalı alanı vardı. İçerisinde kreşleri olan, bin 800 küsur kapalı, 500 araçlık açık otoparkı olan, alışveriş merkezleri, kafeleri, olan bir hastane. Hastanelerin yüzü hep soğuktur. Ama buraya geldikleri zaman çok güzel vakitte geçirecekler. Sıkılmayacaklar ve işlemler daha hızlı yürüyecek. İnsan içinde yapılması gereken buydu. Bu seviyelere de geldik. 600 milyonluk bir yatırım. Elazığ için büyük bir istihdam. Elazığ’ı sadece sağlık alanında değil diğer alanlarda da kalkındıracak bir şehir hastanesidir” dedi.

Programa katılan Elazığ Ak Parti Milletvekili Metin BULUT’un Şehir Hastanesi ile ilgili kısa bilgi ve özet konuşmasından sonra davete katılanlara Elazığ Şehir Hastanesi gezdirilerek, birim ve servisler hakkında bilgi verildi.20.06.2018

GÖRSEL MEDYA :

YAZILI MEDYA   :