T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü

İl Sağlık Müdürlüğümüzden 4 Şubat Dünya Kanser Günü Etkinliği

Güncelleme Tarihi: 06/02/2019

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından “4 Şubat Dünya Kanser Günü” kapsamında kansere dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımıza erken teşhisin önemini vurgulamak üzere bir etkinlik düzenlendi.

04.02.2019 Pazartesi günü Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Kanser Birimi  tarafından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi poliklinikler girişinde stant çalışması şeklinde düzenlenen etkinliğe; İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT,  idareci ve çalışanlarımız katıldı.

Kansere karşı toplumun bilinç düzeyini arttırmak ve kalıcı bir farkındalık oluşturmak üzere “4 Şubat Dünya Kanser Günü “ çalışmasında etkin rol alan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, idareci ve birim çalışanlarımız ile birlikte standımızı ziyaret eden vatandaşlara kanser temalı el broşürleri eşliğinde çeşitli bilgiler verdi.

Kanserde erken teşhisin önemi ve korunma yollarına sık sık vurgularla gün boyu devam eden etkinlikte  vatandaşlar, müdürlüğümüze bağlı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi  (KETEM), Sağlıklı Hayat, Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerimizde ücretsiz olarak yapılan  taramalara davet edildi.

Bilindiği üzere  “Dünya Kanser Günü” her yıl 4 Şubat’ta; kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanmaktadır.05.02.2019

YAZILI BASIN    :https://www.elazigsonhaber.com/gundem/fethi-sekin-sehir-hastanesi-nde-kanser-farkindaligi-etkinligi-h38043.html
GÖRSEL BASIN  :