T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü

T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü

Elazığ’ Da Altın Bebek Dostu İl Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi: 08/03/2019

Altın Bebek Dostu il unvanına sahip bulunan ilimizde Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastanelerin konu edildiği “İl Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğümüz konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Çocuk Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı’ndan Dr. Ömer Mehmet MALATYALI ve ekibi, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, Hizmet Başkanlarımız, müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimizin yöneticileri, idarecilerimiz ve bebek dostu birimlerimizden ilgili çalışanlarımız katıldı.

4-7 Mart 2019 tarihleri arasında olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğümüz ve bağlı bulunan Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde 4 gün süre ile devam eden değerlendirme toplantılarında anne sütünün teşviki, bebek dostu sağlık kuruluşları ve saha değerlendirmeleri başta olmak üzere yeni doğan tüm bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yaş ve sonrasına kadar devam ettirilmesi gibi Sağlık Bakanlığı’nın temel politikalarına vurgu yapılarak, anne sütünün önemi hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ’a Altın Bebek Dostu İl unvanı verilmiştir. Bu kapsamda Müdürlüğümüz,  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinasyonunda ilimizde anne sütünün yararları, teşviki ve bebek dostu kurumlara yönelik eğitim çalışmaları devam etmektedir. 07.03.2019

YAZILI MEDYA     :

GÖRSEL MEDYA   :