Sağlık Müdürlüğümüzde Kornea Temininin Artırılmasına Yönelik Toplantı Yapıldı

Ülkemizde kornea nakli ile ışığa kavuşmayı bekleyen hastalarımıza umut kaynağı olmak üzere Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan “Kornea Temininin Artırılması” projesi kapsamında Sağlık Müdürlüğümüzde bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

20.03.2018 Salı Günü Müdürlüğümüz Toplantı Salonu’nda yapılan değerlendirme toplantısına Müdürlüğümüzden Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Yavuz ORUÇ, Başkan Yardımcısı Dr. Cihan TEKİN katılırken, Fırat Üniversitesi Hastanesi ile Müdürlüğümüze bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Organ Bağış Koordinatörleri, Göz Bankası Sorumluları ve Adli Tıp Birimi yetkilileri katıldı.

Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Doku Nakli Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın ülkemizde kornea nakli bekleyen hastaların mağduriyetlerine son verilmesi ve  kornea temininin artırılması kapsamında yapılan değerlendirme toplantısında; Göz Bankası ve Doku Kaynağı Merkezi bulunan hastanelerin mevzuat  hükümlerine uymalarının sağlanması, hastanelerde görevli imamların kornea nakli ve temini hakkında bilinçlendirilmesi, kornea bağışçısı vefatların zamanında Göz Bankasına bildirilmesinin sağlanması, gerekli göz bankası sarf malzemelerinin tedarik edilmesi ile birlikte gereken hallerde kullanmak üzere bankaya araç tahsisinin sağlanması ve banka çalışanlarının başka birimlerde çalıştırılmasının önlenmesi yönünde yapılacak düzenlemeler konusunda bilgi alış verişinde bulunularak, bir sonraki toplantının planlaması yapıldı.