Baskil Devlet Hastanemizde Deprem Ve Yangın Tatbikatı

İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Baskil ilçe Devlet Hastanesi’ nde meydana gelebilecek afetlere karşı hazırlıklı olmak ve hastane personelinin afet konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla deprem, yangın, arama kurtarma ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Tatbikat, Elazığ'da meydana gelen 5.2 şiddetindeki bir deprem senaryosu eşliğinde uygulamaya konuldu. Tatbikata katılan AFAD, UMKE, İtfaiye ve sağlık ekipleri hastanenin bazı bölümlerinde meydana gelen göçük, çöküntü ve yangına müdahale ederek,  yaralı bulunan ve yangına bağlı zehirlenen hastane personeli ve hastaların başarılı bir şekilde güvenli alanlara tahliyeleri gerçekleştirildi.

18.04.2019 Perşembe günü Hastane Afet Planı kapsamında gerçekleştirilen ve gerçeği aratmayan tatbikata İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, Hizmet Başkanlarımız, İdarecilerimiz ve çalışanlar katıldı.  Tatbikat hakkında bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT yaptığı açıklamada “ Burada UMKE, 112, İtfaiye ve AFAD ekiplerimizle birlikte bir tatbikat gerçekleştirmiş olduk. İçeriden 6 tane yaralı çıkardık. Bu tatbikatlar önemli ve her yıl yapmaktayız. Allah bu tür afetlerden milletimizi ve devletimizi korusun ama hayatta bu tür gerçekler olabilir. Sağlık camiası olarak bu duruma hazırlıklı olmak zorundayız. Bu tür afetleri inşallah yaşamayız ama hazır olduğumuzu görmüş olduk" dedi.

Elazığ'ın deprem bölgesinde olduğuna da değinen Doç. Dr. POLAT “ Deprem bölgesinde olmamız nedeniyle hassas davranmaktayız. Müdürlüğümüze bağlı hastanelerimizde bu tür tatbikatları her yıl rutin olarak yapmaktayız” şeklinde konuştu. 19.04.2019