Müdürlüğümüzde Kadavra Organ Bağışı ve Beyin Ölümü Bildiriminin Artırılması Konulu Toplantı

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından “Kadavra Organ Bağışı ve Beyin Ölümü Bildirimlerinin Artırılması” na yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı.

28.05.2019 Salı günü İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT’ ın başkanlığında olmak üzere müdürlüğümüz Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına; hizmet başkanlarımız, başkan yardımcılarımız, ilimizdeki özel ve kamuya ait tüm hastanelerin yöneticileri, anestezi sorumlusu hekim ve hemşireler ile organ nakil koordinatörleri katıldı.

Kadavra organ bağışı ve beyin ölümü bildiriminin artırılmasına yönelik gerçekleştirilen toplantıda hastane yoğun bakımlarının mevcut durumları, personel ve kapasite bilgileri, yoğun bakım hasta profilleri değerlendirilerek, beyin ölümü tespiti ve kadavra donör sayılarının artırılmasına ilişkin öneri ve sürdürülen çalışmalar hakkında planlama yapıldı.29.05.2019