Elazığ'daki Sağlık Hizmetlerini Ele Alındığı 2019 İl Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığı koordinasyonunda ilimiz sağlık tesislerinin insan kaynakları planlaması,  fiziki yeterlilik, teknik donanım, iletişim etkinliği ve sağlık çalışanları verimliliğinin ele alındığı 2019 Elazığ İl Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

12.09.2019 Perşembe günü İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN, Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan DÖĞER, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Pınar KOÇATAKAN, Finansal Analiz ve Faturalandırma Daire Başkanı Dr. Aziz KÜÇÜK, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesislerimizin yönetim kadrosu, idareciler ve ilgili çalışanlar katıldı.

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT’ ın katılımcılara yönelik takdim ve selamlamadan sonra toplantının açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN “ Amacımız halkımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti sunarak, onların sağlık sorunlarına çözümler üretmektir. Bunu yaparken burada bize yapacağınız sunum ve bilgileriniz bizim için çok önemlidir. Aynı zamanda bizlerde sizlere katkı yaparak, karşılıklı etkileşim içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra ilimiz genelindeki sağlık hizmetlerinin ele alındığı “2019 Elazığ İl Değerlendirme Sunumu” nu yapmak üzere söz alan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT, ilimizdeki sağlık tesislerinin konumu, yatak kapasiteleri, uzman hekim sayısı ve insan kaynakları dağılımı hakkında bilgi verdi.

Adana ve Malatya’dan sağlık yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda istatistiki veriler eşliğinde sunumuna devam eden Doç. Dr. POLAT,  poliklinik, acil sağlık, ameliyat ve doğum, yataklı servis, yoğun bakım, özellikli hizmetler, görüntüleme ve laboratuvar, ağız ve diş sağlığı, evde bakım, hasta ve çalışan hakları, yabancı uyruklu hasta hizmetleri, mali durum, sağlık yatırımları, yapımı devam etmekte olan ve planlanan projeler hakkında geniş kapsamlı açıklama yaptı.

Toplantının birinci oturumunun tamamlanmasından sonra verilen arayı değerlendiren Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT ile birlikte Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay KALDIRIM’ı makamında ziyaret ederek, Elazığ’da sunulan sağlık hizmetleri ve devam eden projeler hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.12.09.2019

YAZILI BASIN           :

GÖRSEL BASIN         :