İlimizde Bebek Dostu Hastane Değerlendirmesi

Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı kapsamında yerinde inceleme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere ilimize gelen Bakanlığımız Ulusal Değerlendirme ekibi İl Sağlık Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

16.12.2019 Pazartesi günü İl Sağlık Müdürlüğümüzü ziyaret eden Bebek Dostu Hastane Değerlendirme ekibinden Dr.Nesrin DİLMEN ŞAHİN, Hem.Ayşen OĞUZHAN ÇAKMAK Ebe Songül İNAL, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Dr. Öğretim Üyesi Yavuz ORUÇ, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Abdulkadir KANTARCIOĞLU’ nu ziyaret ederek, 15 – 20 Aralık 2019 tarihleri arasında ilimizde devam edecek değerlendirme çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Daha sonra Hizmet Başkanlarımız, idarecilerimiz, birim sorumlusu hekim ve ilgili çalışanlarımız ile birlikte Müdürlüğümüz Sosyal Tesisleri Toplantı Salonuna geçen denetleme ekibine İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimizde yürütülmekte olan Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler programı  hakkında  sunum yapılarak, genel değerlendirmelerde bulunuldu.

Bilindiği üzere Bakanlığımız tarafından Anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 1991 yılında Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı başlatıldı. Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere ilk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeğini emzirmesi öğütlenmektedir.16.12.2019