İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit Polat Fırat Üniversitesi Bünyesinde Hizmete Giren Covid 19 Tanı Laboratuvarında İncelemelerde Bulundu

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT,  Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastane bünyesinde hizmete giren Covid 19 Tanı Laboratuvarı'nda incelemelerde bulundu.

10.04.2020 Cuma günü Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ ile birlikte testlerin yapıldığı COVİD 19 PCR Laboratuvarında incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. POLAT, ziyaret tarihi itibari ile hizmete giren ve 4 ila 6 saat arasında test sonucu verebilen laboratuvarın çalışma yöntemi hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit POLAT yaptığı açıklama da " Covid-19 ile tüm ülkede mücadele olduğu gibi Elazığ’da da her alanda çalışmaların devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “Bildiğiniz gibi daha önceleri bu testler ilimizde yapılmıyordu ama rektörümüz ve hocalarımızın gayretleriyle bugün itibari ile Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde de laboratuvar hizmeti başladı. Biz daha önceleri testleri Malatya’ya gönderiyorduk ama artık bu testleri burada yapmış olacağız. Daha hızlı bir şekilde bunların sonucunu almış olacağız. Biz il olarak Covid-19 ile mücadele kapsamında buradaki rektörümüz ve hocalarımızla güzel bir süreç yürütmekteyiz. Vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bir sağlık çalışanı olarak doktorlar olarak sağlık personelleri olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak halkımızdan da özellikle Sağlık Bakanlığımızın ve devletimizin almış tedbirlere ve uyarılara çok dikkat etmeleri gerek. Bu süreç sadece sağlık camiasını değil, topyekun bir mücadele ile üstesinden gelinecek bir süreç" dedi.

Bir defa da 112 testin çalışıldığı PCR Tanı Laboratuvarında ortalama 4 ila 6 saat arasında sonuç alınabilmektedir. Bilindiği üzere daha önce ilimizde alınan örnekler Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gönderilmekteydi. Anında çalışmanın yapıldığı Laboratuvar sayesinde  zaman ve maliyet kaybının da önüne geçilmiş olacaktır.

YAZILI BASIN    :
haberler.com/elazig-universite-hastanesi-covid-19-bolumu-13109533-haberi/