İl Sağlık Müdürlüğümüz Tarafından Miting Alanına Sahra Hastanesi Kuruldu
06 Mart 2024

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın 06.03.2024 Çarşamba günü Elazığ’a yapacağı ziyaret kapsamında vatandaşlara hitap edeceği alanda gerekli sağlık tedbirleri alındı ve sahra hastanesi kuruldu.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Cahit POLAT, beraberinde bulunan Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE ile birlikte 112 İl Ambulans Servisi Başhekimimiz Dr. Hatice YILDIRIM’ın sevk ve idaresinde alanda konuşlanan 112 Acil Sağlık ve  Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizi (UMKE)  ziyaret ederek, alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın konuşması sırasında ve ziyareti boyunca baygınlık geçiren, tansiyonu düşen ve genel durum bozukluğu yaşayan vatandaşlara yönelik içinde her türlü acil müdahalenin yapılabileceği Sahra Hastanesi’ni gezen İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Cahit POLAT, ekiplerimizden bilgi aldı ve yapılan hazırlıklar için teşekkür etti.

Alınan acil sağlık tedbirler kapsamında miting alanında konuşlanan ekibimizde 3 doktor, 112 Acil Sağlık ve UMKE ekiplerinden oluşan yaklaşık 80 yardımcı sağlık personeli ve her türlü müdahale, nakil ve ulaşım kapasitesine sahip 10 adet ambulans ve UMKE aracı yer almaktadır.