Sağlık Müdürlüğümüzde Kuduz Hastalığı Ve Kuduz Profilaksisi Konulu Eğitim

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Kuduz Hastalığı ve Kuduz Profilaksisi konulu bir eğitim düzenlendi.

09-13 Nisan 2018 tarihleri arasında olmak üzere Sağlık Müdürlüğümüz Konferans Salonu’nda başlayan ve yarım günlük periyodlar halinde 5 süre ile devam eden  eğitime; Fırat Üniversitesi, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlileri ve Acil Servis Çalışanları, Müdürlüğümüze bağlı  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis ve Enfeksiyon Birimi çalışanları ile ilçe devlet hastaneleri ve Aile Sağlık Merkezlerinde çalışan Uzman Doktor, Doktor, Hemşire, Ebe ve yardımcı sağlık personelinden oluşan yaklaşık 450 kişi katıldı.

Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi tarafından organize edilen ve aynı birimde görevli Veteriner Hekim Fatma MURAT’ tarafından verilen eğitim ile katılımcılara Hayvanlarda ve İnsanlarda Kuduz, Kuduzun Laboratuvar Tanısı, Aşı ve İmmünglobulin Uygulamaları, Kuduz Aşı Profilaksisi ve Kuduz Aşı Profilaksisi Uygulamalarında görülen aksaklıkların giderilmesi konusunda çeşitli bilgiler verildi.

YAZILI BASIN :

• XFWQ8813.JPG