Kültür Park’ta Devam Eden Mobil Kanser Tarama Etkinliğimize Halkımızdan Ve Medyadan Büyük İlgi

“Ulusal Kanser Tarama Programı” kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde Mobil Kanser Tarama Aracı ile ücretsiz verilen kanser tarama etkinliğimiz, halkımızdan ve medyadan büyük ilgi gördü.

Karakoçan ve Kovancılar’dan sonra bu kez de ilimiz Kültür Park’a konuşlandırılan Mobil Kanser Tarama Aracı,  14 Eylül Cuma günü saat 23.oo’e kadar halkımıza hizmet vermeye devam edecektir.

Etkinlik hakkında basın mensuplarına bilgi veren Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Abdulkadir KANTARCIOĞLU “ Buradaki hizmet kanser taramaları ile ilgili. Biliyorsunuz kanser artık dünyada ölüm nedenlerinin önde gelen hastalıklarından biridir. Ancak erken teşhis edildiğinde veya nedene yönelik gittiğinde önlenebilen ve yaşam kalitesi artırılabilen bir hastalıktır” dedi.

Halkımızın bu konuya duyarlı olmasını önemle belirten Dr. KANTARCIOĞLU konuşmasında özetle “ Taramalarımız Rahim ağzı, Barsak ve Meme kanseri olmak üzere üç dalda devam etmektedir. Her daldaki tarama için için belirli yaş aralıklarına yönelirken, barsak kanseri tetkiklerimizde cinsiyet ayrımı yapılmamaktadır. Buradaki Mobil aracımız Sağlık Bakanlığımız, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından ilimize tahsis edilmiştir. Şimdiye kadar yaklaşık 3 bin vatandaşımıza Kanser Tarama tetkikleri yapılmıştır. Elazığ olarak son iki yıldaki verilerimizle Türkiye ortalamasının geçmiş durumdayız. Ancak bu bizim için yeterli değil, amacımız hedef nüfusumuz olan halkımızın tamamını bu taramalardan geçirmek istiyoruz. Bu Mobil Tarama aracımız dışında eski Sarahatun dediğimiz binada bulunan Sağlıklı Hayat Merkezimizde ve eski Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olmak üzere iki ayrı sabit yerde de kanser tarama hizmetlerimiz kesintisiz devam etmektedir. Biliyorsunuz eski doğum hastanesi dediğimiz binada Sağlık Bakanlığımızın vizyon proje dediği Sağlıklı Hayat Merkezi’ni kurduk. İnşallah ikinci Sağlıklı Hayat Merkezi’ni de Eski Eğitim ve Araştırma binasında kuracağız. Burada da bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir. Geldiğimiz noktada yaptığımız iş çok önemli, bu toplum tabanlı bir tarama. Biz hasta olanları değil, bu hastalığa yakalanma riski olanları tespit ederek, kontrol altına almaya çalışıyoruz” şeklinde ifade etti.

Kültür Parkta düzenlenen canlı yayın aracılığı ile halka seslenen Dr. KANTARCIOĞLU “ Halkımızın bu tetkiklerden kaçınarak, hastalığımı öğrenmeyeyim diye bir yanılgıya girmemeleri gerekmektedir. Kanserde erken teşhis çok önemlidir. Mobil tarama aracımızın buradaki görevi sona erdikten sonra da vatandaşlarımızın özellikle sağlıklı Hayat Merkezimize başvurarak kronik hastalıklar, ücretsiz diyet programları, sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, psikososyal, çocuk gelişimi, aile danışmanlığı gibi konularda uzman çalışanlarımızdan her türlü bilgiyi ücretsiz olarak alabilirler” dedi.12.09.2018

GÖRSEL MEDYA :

YAZILI MEDYA    :